Herfstrisotto met gemengde champignons

8 35 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr risottorijst en 500 gr gemengde champignons(oesterzwammen en zo meer)
  • 1 sjalot en 2 eetl boter
  • 2 eetl walnoten
  • 7.5 dl bouillon naar keuze
  • 1 dl witte wijn en wat zwarte peper
  1. Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot glazig.
  2. Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
  3. Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de stukjes champignons en walnoten toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
  4. Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min. rusten.
  5. Afwerking
  6. Werk de risotto af met schilfers parmezaan en serveer onmiddellijk
hildeke3105