Herfstige vegetarische spinazie-ricotta taart

6 35 0 5
Aantal personen:
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart ontdooid
  • 250 gr ricotta zelf mkn? zie bijger Zelf gemaakte ricotta
  • 4 eieren
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 450 gr ( wilde) spinazie gewassen en grof gesneden
  • quichevorm 24 cm doorsnede ingevet
  • 1 teentje knoflook ( optie)
  • peper en zout
  1. Heerlijk zo'n hartige taart met spinazie en ricotta. Met een tomatensalade maak je het helemaal af!
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg; druk de naden goed aan.( Of maak het deeg in 5 min zelf) Zie bij Bodem voor hartige taart in 5 minuten bij de bijgerechten.
  4. Klop in een kom de ricotta los met de eieren en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit de olie in een grote pan of wok en fruit de ui ( knoflook) op matig vuur 3-4 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de groente net is geslonken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Meng de spinazie door de ricotta.
  6. Schep het ricotta-spinaziemengsel in de deegbodem.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met een tomatensalade.
  8. Bereidingstijd: 20 minuten, plus 35 minuten oventijd en 10 minuten rusten.
  9. TIP Wilde spinazie is iets grover dan gewone bladspinazie. Het bevat ook iets minder vocht, waardoor je het goed kunt roerbakken en gebruiken als vulling voor hartige taart.
  10. Bron Vriendin.nl recept aangepast
Love to Cook