Herfstige schelpjes

2 45 1 5
Aantal personen:
  • 250 gr pastaschelpjes
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 500 gr gehakt
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 zak gratinmix (van spar)
  • 50 gr boter
  • 140 gr bloem (voor de bechamel)
  • 140 gr boter (voor de bechamel)
  • 1 liter halfvolle melk (voor de bechamel)
  • nootmuskaat (voor de bechamel)
  1. - pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn
  2. - laat de boter smelten en fruit de ui en look, voeg vervolgens gehakt toe, meng goed en bak het gehakt rul
  3. - voeg de verse, gespoelde spinazie toe en blijf roeren
  4. - kook ondertussen de pastaschelpjes
  5. - bereid de bechamelsaus: laat de boter smelten en voeg de bloem ar roerend toe, voeg melk toe en laat even koken, breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat
  6. - voeg de saus toe aan het mengsel, meng goed
  7. - giet alles in een vuurvaste schotel, bestrooi overvloedig met de gemalen kaas
  8. - zet in een voorverwarmde oven op 200°C en laat gratineren tot je een mooi korstje bekomt
Lydievr