Herfstige paddenstoelensoep

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 700 gr paddenstoelen in plakjes
  • 2 rode uien fijngehakt
  • 2 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 volle el verse tijm fijngehakt allen de blaadjes
  • 1 liter groentebouillon van blokken
  • 120 gr slagroom of roomkaas
  • 2 el gehakte platte peterselie
  1. Het leukst is het om paddestoelensoep te maken nu er nog volop wilde paddestoelen te krijgen zijn.
  2. Zelf maak ik deze soep graag met een combinatie van verschillende paddestoelen. Als basis gebruik ik bijvoorbeeld (kastanje)champignons of portabello’s en dit vul ik verder aan met wilde paddestoelen zoals cantharellen, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, shi-takes etc.
  3. Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en klontje boter erin en fruit hierin de ui en de knoflook. Roerbak alle paddestoelen op middelgroot vuur en voeg de tijm, peper en zout toe.
  4. Roerbak de paddestoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
  5. Giet de bouillon erbij, laat aan de kook komen en ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
  6. Pureer 2/3 van de paddestoelensoep en giet het gepureerde mengsel weer terug in de pan bij de overige soep en voeg de slagroom of roomkaas toe. Maak af met een beetje fijngehakte peterselie en enjoy!
  7. Zorg dat je de soep helemaal glad (fijn) pureert. Anders ziet het er niet smakelijk uit.
  8. Kies voor de roomkaas mascarpone, errrrug lekker!!
  9. Bron Made by Ellen
Love to Cook