Herfstige ovenschotel met penne, zuurkool, ui en spekjes

11 40 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr verse zuurkool uitgelekt
  • 400 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 250 gr magere spekreepjes
  • ovenschaal 2 liter
  1. Zuurkool...maak ik bijna altijd met puree. Dit is weer eens wat anders met..... pasta en met een Italiaans tintje door de oregano. Dit komt a.s donderdag op tafel.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  3. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  5. Bak de spekreepjes knapperig uit.
  6. Voeg de ui toe en bak nog 1 min.
  7. Schep de zuurkool erdoor en bak zachtjes 5 min.
  8. Roer in een schaaltje de crème fraîche los met een vork.
  9. Meng de helft van de kaas en 1,5 tl oregano erdoor.
  10. Giet de penne af en schep door de zuurkool.
  11. Schep er de crème fraîche door en breng op smaak met peper en weinig zout.Schep de pasta in de ovenschaal.
  12. Strooi er de resterende 75 g kaas over.
  13. Schuif de pasta in de oven en bak ca. 25 min. tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  14. Vega-tip: Laat de spekreepjes achterwege en schep 75 g grof gehakte walnoten door de zuurkool.
  15. Tip Minder vet bak de spekreepjes uit en laat het vet weglopen in een zeef.
  16. Bron Vriendin .nl Eigen foto
Love to Cook