Herfstig soepje met kastanjechampignons en walnoten

5 30 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr kastanjechampignons schoon in plakjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 50 gr roomboter
  • 3 takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • 1 1/2 dl kookroom
  • 2 tl zest van een citroen
  • 8 sprietjes bieslook klein geknipt
  • 20 gr bloem
  • 750 ml groente of kruidenbouillon
  • 50 gr gepelde walnoten
  1. Fruit de sjalotjes 3 min in de boter. Voeg nog wat boter toe en bak de champignons en de tijm circa 5 minuten.
  2. Voeg de bloem toe en bak 2 min mee. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en laat de soep in 10 minuten op een zacht vuurtje garen. H
  3. Hak ondertussen de walnoten grof en voeg het citroenrasp en de klein geknipte bieslook toe en meng het geheel.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en warm de soep even kort door. Verdeel de soep over 4 borden en leg in het midden het walnotenmengsel..
  5. Later bedacht ik een stuk of 8 champignons in plakjes achter te houden, apart te bakken om mee de soep af te werken.
Love to Cook