herfstcake

10 50 0 5
Aantal personen:
  • 10 st bittterkoekjes
  • 0.5 dl amaretto
  • 150 gr bruine basterdsuiker en 150 gr zachte boter
  • 3 st eieren en 150 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr gepelde walnoten
  • 1 theelepel kaneel en 2 st peren
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk de likeur erover. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag.
  2. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag.
  3. Schep het beslag in een ingevette springvorm en verdeel de noten erover. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
hildeke3105