Herfst slaatje met geitenkaas dressing

6 20 4 5
Aantal personen:
  • 12 dunne sneedjes meergranenbrood
  • 4 stronken witloof
  • 0,5 krulandijvie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 appel
  • 50 gram zachte geitenkaas chavroux
  • 2 lepels wittewijnazijn
  • 3 lepels olijfolie
  • 1 lepel honing
  • 1 klein teentje look
  • 3 lepels bieslook
  • peper en zout
  1. Maak eerst de dressing, prak in een kom de geitenkaas fijn, meng er de olie en azijn door, pers de knoflook fijn en snipper het bieslook, meng het samen met de honing onder de dressing en breng op smaak met versgemalen peper en zout, verdun indien nodig met een beetje water
  2. Snij het witloof middendoor en verwijder de bittere kern, snij het witloof in lange dunne reepjes, snij de andijvie ook in fijne reepjes, verdeel de appel in vier en schaaf er flinterdunne reepjes van, rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  3. Doe alles in een kom en meng met de dressing, verdeel over vier borden, geef er geroosterde sneedjes meergranenbrood bij
Monique_14