Herfst-ovengerecht.

21 60 3 5
Aantal personen:
  • 700 gr aardappelen
  • 500 gr gehakt
  • 300 gr gerookte spekblokjes
  • 250 gr champignons
  • 4 stronkjes witloof
  • 250 ml room
  • 200 gr gemalen kaas
  • 1 ui
  1. - Bak de fijn gesneden ui met de spekblokjes .
  2. - De champignons en witloof in schijfjes snijden en samen met het gehakt 15 min. laten
  3. stoven.
  4. - Daarna dit samen met de ui en spekblokjes in een ovenschotel mengen.
  5. - Ondertussen de aardappelen half gaar koken. In schijfjes snijden en bovenop de mengeling
  6. leggen
  7. - Alles overgieten met de room en vervolgens de gemalen kaas over strooien.- 30 min in een op 180° verwarmde oven plaatsen.
  8. - Eventueel laten gratineren.
jr