Herfst kipfileetjes

11 30 5 5
Aantal personen:
  • 4 kip[filets van blije kippen
  • 250 gr champignons in plakjes of in vieren gedeeld
  • 1 takje rozemarijn de naaldjes fijn gehakt
  • 1 dikke teen knoflook gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 bosje lente ui in ringetjes
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1/8 liter rode wijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de champignons rondom aan en maal er peper en zout over. Neem ze uit de pan
  2. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze rondom mooi bruin in de pan van de champignons. Voeg dan knoflook en de 2 kruiden toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes met het vocht de rode wijn en der champignons toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in ca 10-15 minuten zonder deksel gaar sudderen. Bestrooi met de lente ui ringetjes laat 2 minuten mee verwarmen.
  4. Dit kippetje smaakt bij veel.. Ik serveerde er worteltjes en vanwege de lekkere saus gekookte aardappelen erbij.
Love to Cook