Hemelse macaroni met kaas en hesp

44 30 3 5
Aantal personen:
  • 100 ML WITTE DROGE WIJN
  • 50 GR BOTER
  • 50 GR BLOEM
  • 600 ML VOLLE MELK
  • 100 ML ROOM
  • 200 GR GEMALEN KAAS NAAR KEUZE
  • ZWARTE PEPER ZOUT EN MUSKAATNOOT
  • MACARONI
  1. Kook de macaroni.
  2. Smelt de boter in een diepe pot en voeg de bloem toe. Verhit dit al roerend een minuutje of Voeg beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend goed roeren.
  3. Roer de room erdoor en de witte wijn. Breng de saus aan de kook en blijf roeren tot hij dik wordt en haal hem daarna van het vuur.
  4. Voeg de kaas toe en roer goed. Kruid het mengsel af.
  5. Giet de pasta en doe hem in een ovenschaal giet de saus erover en meng een beetje.
  6. Strooi nog wat geraspte kaas (naar keuze) erover en zet in de oven op 180°C gedurende 25 a 30 min. tot hij goudbruin is.
Valley