Heldere uiensoep

8 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 500 gr uien
  3. 1 l water
  4. 100 gr oude kaas
  5. 1/5 stokbrood
  6. 20 gr boter
  7. 50 gr tomatenpuree
  8. Zout
  9. Peper
  10. Peterselie
  11. Bieslook
  12. Bereiding:
  13. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen
  14. Zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan
  15. Voeg de tomatenpuree hieraan toe
  16. Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door
  17. Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur
  18. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken
  19. Was en hak de peterselie en bieslook
  20. Snijd het stokbrood en rasp de kaas
  21. Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.
  22. Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op 180 graden voorverwarmde oven
  23. Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep
Theoke_1