Heldere kervelsoep met oesterzwammen

5 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten
  2. 150 gr oesterzwammen
  3. 2 kruidenbouillontabletten
  4. 15 gr verse kervel
  5. Versgemalen zwarte peper
  6. Keukenpapier
  7. Bereiding:
  8. Breng in een pan 1 liter water aan de kook
  9. Veeg intussen de oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in reepjes
  10. Verkruimel de bouillonblokjes boven het kokende water en laat de bouillon ± 3 minuten doorkoken
  11. Voeg dan de oesterzwammen aan bouillon toe en laat de soep onafgedekt ± 3 minuten doorkoken
  12. Knip boven een kopje de kervel fijn
  13. Breng de soep op smaak met peper en roer er de kervel door
  14. Schep de soep in vier diepe borden
Theoke_1