Heldere groentesoep met tartaarballetjes

2 90 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 150 gr tartaar (rundsvlees)
  3. 1/2 theelepel gehaktkruiden
  4. 50 gr sperziebonen
  5. 1 rode paprika
  6. 2 vleesbouillontabletten
  7. 150 gr soepgroenten
  8. Versgemalen zwarte peper
  9. Bereiding:
  10. Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes
  11. Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm
  12. Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes in kleine blokjes
  13. Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken
  14. Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken
  15. Breng op smaak met peper
  16. Verdeel de soep over 4 borden
  17. Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij
Theoke_1