Heldere aspergesoep

13 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 500 gr witte asperges
  3. 1 eetlepel boter
  4. 1 kippenbouillontablet
  5. Zout
  6. Peper
  7. 2 eetlepels fijngehakte kervel
  8. 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  9. 200 gr gerookte zalm in dunne reepjes
  10. Bereiding:
  11. Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden
  12. Breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken
  13. Zeef de vloeistof en bewaar die
  14. Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol
  15. Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart
  16. Verhit de boter en roerbak de aspergestukjes 5 minuten
  17. Voeg de gezeefde vloeistof en voeg het bouillonblokje toe
  18. Breng de soep aan de kook en laat haar 15-20 minuten koken
  19. Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 5-10 minuten koken
  20. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren de kervel, bieslook en reepjes zalm door
Theoke_1