Heerlijke vegetarische tapenade met kikkererwten

13 10 4 5
Aantal personen:
  • 1 blikje kikkererwten van 425 ml uitlekgewicht 265 gram
  • 1 sjalotje heel fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el dikke yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 tl poedersuiker
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el citroensap
  • wat fijngehakte koriander en bieslook naar smaak
  1. De hele zwik in een blender of keukenmachine tot prut malen. Behalve de kruiden. Die hak je fijn en doe je er op het laatst pas door zodat die nog een beetje zichtbaar blijven.
  2. Maarrrrrrr. Er is altijd een maar. Het is erg leuk om te experimenteren.
  3. De yoghurt vervangen door crème fraîche. Als kruiden neem je bieslook, platte peterselie en wat tijm. De citroensap vervangen door droge witte wijn. De gembersiroop vervangen door ketchup (kleur).
  4. En de pittige variant maken we door er een half rood pepertje doorheen te mengen. Dat kan gelijk met de kikkererwten mee de machine in. Heerlijk is dat ook.
  5. Lekker met de zelfgemaakte toastjes.
  6. Is ons als vegetarisch borrelhapje zeer goed bevallen.
Love to Cook