Heerlijke mosterdsoep

8 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 preien
  • 30 gr boter
  • 2 dl slagroom
  • 8 dl kippenbouillon
  • 125 gr pittige boerenkaas
  • 5 el grove mosterd
  1. Snij de witte gedeelten van de preistengels in zo dun mogelijke ringetjes. (groen wordt niet gebruikt).
  2. Bak de preiringen in de boter tot ze glazig worden. Schep er 3 eetlepels mosterd door en laat het 2 minuten staan op laag vuur.
  3. Voeg de bouillon toe, roer goed en laat het 25 minuten zachtjes koken.
  4. Klop intussen de slagroom lobbig.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en zeef hem boven een andere pan.
  6. Het vocht goed uit de preipulp drukken.
  7. Roer de lobbige slagroom erdoor en breng de soep weer aan de kook. Het vuur laag zetten en de kaas al roerend erin laten smelten. Tenslotte de laatste 2 eetlepels mosterd erdoor roeren. Direct serveren.
  8. Tip : Tot en met het zeven is de soep van tevoren te maken.
Love to Cook