Heerlijke gebakken uien als bijgerecht.

4 50 4 5
Aantal personen:
  • 4 plakjes doorregen bacon
  • 4 witte uien tennisbal groot
  • olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 teen knoflook gepeld en gesnipperd
  • 8 el slagroom
  1. Oven op 200 gr
  2. .
  3. Bereiden
  4. Kook de gepelde uien in in ruime hoeveelheid water totdat ze zacht beginnen te worden.
  5. Laat ze afkoelen.
  6. Snijd met een scherp mes 2 1/2 cm van de bovenkant af.
  7. (Eventueel een klein stukje van de onderkant,zodat ze in een oven schotel blijven staan.
  8. Snijd ongeveer een eetlepel uit elke ui,maar laat de buitenkant intact.
  9. Hak dit fijn.
  10. Olie in de pan en bak het gehakte uimengsel met de knoflook,peper en zouten een beetje gehakte rozemarijn.
  11. Bak dit even zacht en voeg de room toe.
  12. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe.
  13. Wikkel om het midden van elke ui een plakje pancetta en zet het vast met een aangepunt takje rozemarijn.
  14. Vul de uien met het mengsel en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  15. Leef je uit met verschillende soorten kaas.!!!!
Love to Cook