Heerlijke chocolade hazelnoot koekjes

11 15 3 5
Aantal personen:
  • 1 ei
  • 100 gr fondant chocolade
  • 50 gr fijn gemalen hazelnoten
  • 80 gr kandijsuiker
  • 80 gr rapé suiker
  • 200 gr patiseriebloem
  • 60 gr maiszetmeel
  • 150 gr malse boter
  • 2 koffielepels bakpoeder
  1. Voor ongeveer 40 stuks......smelt de chocolade in 20gr boter, goed roeren, meng de suiker met de overige boter, roer er de chocolade onder, het ei, de bloem en maiszetmeel met bakpoeder en de hazelnoten, dit alles met de electrische klopper. Zet minstens een half uur in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer dit in met boter, rol balletjes van het deeg, en druk ze plat tussen je handen, ga vlug tewerk vooraleer de pasta mals wordt. Bak de koekjes 20 minuten op 190 graden.
Monique_14