Heerlijke appeltaart met advocaat

43 90 4 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg appels
  • 3 eetl citroensap
  • 4 stuks eieren
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 2 eetl calvados
  • 1 1/2 eetl olie
  • 250 ml advocaat
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • poedersuiker ter versiering
  • 125 ml slagroom
  1. Een springvorm (28Ø cm) invetten en de oven voorverwarmen op (elektrisch 175°C, hetelucht 150°C en gas op stand 2).
  2. 1 kg appels schillen en in kleine stukjes versnijden , besprenkelen met 2 eetl. citroensap.
  3. De rest van de appels schillen en in 4 partjes verdelen en besprenkelen met 1 eetl. citroensap.
  4. Eieren, suiker, 1zakje vanillesuiker en zout in ong. 8 minuten tot schuim kloppen.
  5. De calvados en de olie erbij mengen, daarna de advocaat geleidelijk toevoegen.
  6. De bloem en het bakpoeder eroverheen zeven en kort roeren.
  7. De appelstukjes met 1 eetl. bloem bestrooien en onder het deeg scheppen.
  8. Het deeg in de springvorm gieten en daarop de appelschijfjes schikken en dan bakken in een voorverwarmde oven voor ong. 75 minuten.
  9. Terwijl de taart nog heet is 1 zakje vanillesuiker overstrooien.
  10. Slagroom opkloppen en de taart versieren met slagroomtoefjes en bestrooien met bloemsuiker en eventueel met nog wat extra advocaat.
christelroom