Hazerugfilet met gorgonzolasaus en porto

27 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 hazerugfilets
  • peper, zout, bloem
  • 200 gr gorgonzola
  • 150 gr boter
  • 200 cc room
  • cayennepeper
  • 1 glas cognac
  • 2 soeplepels porto
  1. De hazerugfilets kruiden met peper en zout en in bloem wentelen. Een glad mengsel maken van de gorgonzola, boter en room, een weinig cayennepeper en 2 lepels cognac.
  2. De filets in de hete boter bakken, flamberen met de cognac en verder afbakken (moeten licht rose zijn)
  3. De filets uitnemen en warm houden, het kaasmengsel bij het braadvocht mengen en laten inkoken, eventueel nog een weinig room bijvoegen. Indien te dik, porto bijvoegen en smaak nagaan.
  4. Opdienen met gebakken ananasschijven, bestrooid met cayennepeper en fijne frietjes
doreen_1