Hazenrugfilet met portsaus

12 50 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 hazenrugfilets
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • zout, peper
  • keukentouw, aluminiumfolie
  • 2 stuk ontbijtkoek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode port
  • 2 dl rode wijn
  • 2 jeneverbessen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • zout, peper
  • keukenpapier
  1. Laat het vlees uit de koelkast een half uurtje op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Rol de filets op, begin bij het dunne gedeelte en bind de filets vast met een stukje keukentouw.
  2. Verhit de margarine in een pan en bak hierin het vlees op matig vuur ca. 2 minuten aan elke kant. Neem het uit de pan, bestrooi het met zout en peper en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze ca. 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Blus af met de port en wijn.
  4. Voeg de jeneverbessen, kruiden en ontbijtkoek toe. Laat de saus enkele minuten inkoken. Zeef de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder het touw van het vlees. Halveer ze overlangs en serveer ze met de saus.
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerecht