Hazenrug met spruitjesmousse en mosterd

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr spruitjes
  • 2 st aardappelen bintje
  • 1 st eidooier
  • 0.5 dl room
  • 12 gr bakboter (solo)
  • pezo
  • nootmuskaat
  • 1 st hazenrug
  • 1 eetlepel mosterd (graan)
  • 50 gr bakboter (solo)
  • 2 eetlepel cognac
  • 2 dl room (kookroom)
  • 0.5 eetlepel mosterdzaadjes
  1. De aardappelen schillen en ze in blokjes snijden.
  2. De spruitjes schoonmaken. Samen met aardappelen koken op z'n Engels.
  3. (koud gezouten water koken gedurende 18 à 20 min.)
  4. Afgieten.
  5. Pureer
  6. vermengen met eierdooiers, room, boter, pezo, en nootmuskaat
  7. Hazenrug bestrijken met mosterd en bak ze 4 min mooi roze.
  8. Flamberen met de cognac en warm houden onder aluminiumfolie.
  9. De braadbodem met verse room blussen, assaissoner indien nodig.
  10. Laten indikken.
  11. De hazenrug in plakjes snijden, overgieten met saus en bestrooien met mosterdzaadjes.
  12. Spruitjesmousse in spuitzak vullen met gekartelde mondstuk (douille).
  13. Mooie toefjes spuiten rond het vlees en de saus.
lorretjeuhz