Hazenbout met bospaddestoelen en linzen

80 75 Hoge moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 hazenbouten
  • 50 g Solo
  • 250 g brunoise van groenten (fijngesneden selder, wortel en uien)
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 jeneverbesjes
  • 5 kruidnagels
  • 0.5 eetlepel peperbolletjes
  • 1 knoflookteentje
  • schillen van 1/2 sinaasappel, geblancheerd
  • 0.5 fles rode wijn
  • 5 dl wildfond
  • 100 g aalbessengelei
  • 1 eetlepel instant bruine roux
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 50 g spekblokjes
  • 400 g bospaddestoelen (eikenzwammen, cantharellen, morieljes, hoorn des overvloeds, ee
  • 100 g linzen (geweekt en voorgekookt in bouillon)
  • salieblaadjes
  • peper en zout
  1. Bak de hazenbouten mooi bruin in Solo en leg ze in een kookpot.
  2. Bak in dezelfde pan de brunoise aan en voeg die bij de haas.
  3. Doe er het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de kruidnagels, de peperbolletjes, sinaasappelschillen, zout en look bij.
  4. Bevochtig met de wijn en de fond en laat gedurende 1 uur en een kwartier stoven (het vlees moet mals zijn).
  5. Neem het vlees uit de saus, zeef en laat tot de helft inkoken.
  6. Doe er de aalbessengelei bij en bind met de roux.
  7. Doe de rest van de Solo in de pan en bak er de spekblokjes en sjalotjes in.
  8. Voeg er de schoongemaakte paddestoelen bij, laat die even meebakken en doe ze in de saus.
  9. Voeg ook de gekookte linzen en de salieblaadjes bij de saus.
  10. Verdeel het vlees over diepe borden en schep er de saus met paddestoelen bij.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst