Video afspelen

Hazelnotentaart

87 25 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g Solo Patisserie
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 2 kl vanilla essence
  • 4 grote eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 300 g poedersuiker
  • 115 g chocoladepasta met hazelnoten (bijv. Nutella)
  • 45 g hazelnoten grof gehakt
  • 100 ml room
  • 100 g pure chocolade fijngehakt
  • extra nodig: mixer met garde(s), 2 ingevette springvormen ø 20 cm
  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe 225 g Solo Patisserie in een kom, voeg er 225 g fijne kristalsuiker bij en mix tot een glad geheel. Voeg de vanille-essence, de eieren en de 250 g zelfrijzende bloem toe en mix verder. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Doe intussen 150 g Solo Patisserie en de poedersuiker samen met de hazelnootpasta in een mengkom en klop met de mixer tot een romige crème. Strijk een dikke laag van deze vulling uit over de bovenkant van één cake. Leg de andere cake er bovenop en bestrijk de bovenkant en de zijkant van de gehele cake met de crème. Laat de vulling, in ca. 30 min. in de koelkast opstijven.
  3. Rooster intussen de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Smelt 25 g Solo Patisserie op lage kracht in de microgolfoven en voeg de room en de fijngehakte chocolade toe. Roer tot een glad glazuur. Strijk dit mengsel met de spatel uit over de bovenkant van de cake en bestrooi met de geroosterde hazelnootjes.
  4. Jouw heerlijke feestdessert is klaar!
Solo