Havermoutmuffins

4 45 3 5
Aantal personen:
  • 100 g havermoutvlokken
  • 250 ml melk
  • 125 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g boter
  • 1 theelepel vanillesuiker
  1. Breng de melk aan de kook en neem dan van het vuur. Roer er de havermoutvlokken onder en laat 20 minuutjes rusten.
  2. Laat ondertussen de boter smelten.
  3. Meng de suiker (ook de vanillesuiker) onder de gesmolten boter tot een romig mengsel ontstaat.
  4. Klop de eieren 1 voor 1 onder dit mengsel.
  5. Meng ook de gezeefde bloem onder dit mengsel.
  6. Roer de havermoutpap los (door 20 minuten te rusten kan dit immers wat vaster worden) en meng tenslotte ook dit onder de andere ingredienten.
  7. Giet in muffinvormpjes, tot iets onder de rand, en bak in een voorverwarmde oven (190 graden) gedurende 20-25 minuten.
  8. Smakelijk !
Mommy N