Havermoutmuffins met citroenspread

17 40 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 0.5 appel
  • 50 g volkorenmeel
  • 30 g havermout
  • 0.5 tl 0.5 bakpoeder
  • 0.25 tl 0.25 kaneelpoeder
  • 20 g Becel Bakken en Braden
  • 1 eierdooier
  • 1 el 1 honing
  • 75 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 0.5 (biologische) citroen
  • 30 g huttenkaas
  • 2 tl 2 fijngesneden gedroogde basilicum
  • extra nodig: mixer, mini-muffinvorm, 8 papieren muffin/cakevormpjes of bakpapier
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng in een kom de appelstukjes met het volkorenmeel, de havermout, het bakpoeder en het kaneelpoeder. Klop de Becel Bakken en Braden met het ei in een andere kom lichtgeel en romig. Voeg de honing en de karnemelk toe en klop kort door. Schep het havermoutmengsel erdoor.
  2. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het mengsel over de papieren muffin/cakevormpjes en zet ze in de holletjes van de bakvorm. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
  3. Was de citroen onder stromend water schoon en rasp 1 tl van de gele schil dun eraf en pers 2 tl van het sap eruit. Roer de hüttenkäse met de citroenzeste en het sap door elkaar. Verdeel de citroenspread over de muffins, strooi de basilicum erover en serveer de havermoutmuffins met citroenspread lauwwarm tot warm.
Becel