Havermoutkoekjes

31 35 5 5
Aantal personen:
  • 100 g havermout
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 185 g suiker
  • 40 g melkpoeder
  • 65 g kokos
  • 2 eetlepels honing
  • 150 g boter
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek alvast 2 bakplaten met bakpapier. Dit recept is bedoeld voor ongeveer 30 koekjes.
  2. Meng de havermout met de bloem, de suiker, de melkpoeder en het gemalen kokospoeder en roer goed. Maak in dit mengsel een kuiltje.
  3. Verwarm de honing en 1 eetlepel warm water in een kleine pan en laat hierin de boter zachtjes smelten boven een laag vuur.
  4. Giet het botermengsel in het kuiltje en meng/kneed alles goed.
  5. Rol balletjes van eetlepels deeg. Leg ze op redelijke afstand van elkaar. Een grote bakplaat heeft plaats voor max. 16 koekjes, een kleine bakplaat gebruikt men beter per 9 koekjes.
  6. Bak af in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 12 min.
  7. Laat ze nadien nog minstens 5 minuten afkoelen voordat u ze weglegt.
delorre