Havermoutkoekjes met bosbessen

114 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 115 g Solo Pattisserie
  • 225 g bruine suiker
  • 0.5 tl vanille-extract
  • 1 middelgroot ei
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 0.5 tl natriumbicarbonaat
  • 100 g havervlokken
  • 150 g verse of gedroogde bosbessen
  • 100 g witte chocolade
  1. Meng de Solo Patisserie met de bruine suiker en het vanille-extract tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe en meng goed.
  2. Zeef de bloem en het natriumbicarbonaat en voeg toe aan het deeg. Voeg ook de havervlokken toe.
  3. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, voeg je de bosbessen toe. Roer ze voorzichtig onder het deeg.
  4. Schep met behulp van een theelepel hoopjes deeg op een bakplaat, die je vooraf met bakpapier bekleedt. Bak de havermoutkoekjes in 12-15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 °C (heteluchtoven: 180 °C / gasoven: stand 6). Laat afkoelen op een rooster.
  5. Smelt de witte chocolade en sprenkel die over de havermoutkoekjes in een zigzagpatroon.
Solo