Haute dog met venkelworstjes

56 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Voor de ketchup (voor +/-750 ml):

  • 3 kg tomaten
  • ½ kg ui
  • 50 g knoflook
  • 30 g grof zeezout
  • ½ tl cayennepeper
  • 125 g suiker
  • 250 ml rode wijnazijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 kruidnagels

Voor de haute dog:

  • 4 venkelworstjes (salsiccia) of andere verse worstjes, naar smaak
  • 4 ciabattabroodjes
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 el Solo

Voor de tomatensalsa:

  • kerstomaatjes in verschillende kleuren (rood, geel, oranje)
  • 1 sjalot
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 scheutje balsamico-azijn
  1. Maak de ketchup: Snijd de tomaten in stukjes. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Breng ze in en ruime pot aan de kook en laat ze op een zacht vuur 45 minuten sudderen. Duw de tomaten door een roerzeef. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de pulp en laat nog minstens een uur inkoken op zacht vuur tot je een dikke ketchup krijgt. Verwijder de kruidnagels en korianderzaadjes. Laat de ketchup afkoelen en schep in gesteriliseerde glazen potten. 
  2. Was kerstomaatjes en snijd ze in stukjes. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Meng met de olijfolie en de balsamico-azijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit Solo in een koekenpan. Bak de worstjes rondom mooi goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de ciabatta’s open maar niet helemaal door. Verdeel er de worstjes, de ketchup en salsa over. Serveer met extra ketchup. 
Solo