Hartverwarmende Thaise soep

49 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 el verse gember
  • 2 kippenborstfilets
  • 2 el limoensap
  • 1 handvol verse koriander
  • 0.5 kleine chilipeper
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 400 ml kokosmelk
  1. Snijd het vlees in reepjes. Haal de zaadjes uit de chillipeper en hak deze fijn. Rasp of hak de gember fijn.
  2. In een soeppot sauteert u de kippenreepjes in 1 eetlepel margarine gedurende 3-5 minuten of totdat deze lichtjes gebruind zijn. Laat even afkoelen.
  3. Voeg gember, limoensap, chillipeper, 500 ml water, en een keteltje Knorr bouillon kip toe aan de pot. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg kokosmelk toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg kip toe aan de soep.
  5. Dien op besprenkeld met verse koriander.
Solo
Meer inspiratie

ThaisSoepVoorgerecht