Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano

619 65 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kblokje Knorr bouillon FInesse Tuinkruiden
  • 2.5 dl melk
  • 6 eetlepels Maïzena Express voor Witte Sauzen
  • 250 g lamsgehakt
  • 100 g ricotta
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • Zout
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 kleine uien
  • 1 grote aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eierdooier
  • 1 citroen
  • peper
  • 1 theelepel oreganopoeder
  1. Snij de uien fijn en de aubergine in blokjes.
  2. Besprenkel daarna de aubergine onmiddellijk met citroensap.
  3. Bak de aubergine kort in wat Solo en kruid met peper en zout.
  4. Bak het vlees met de rest van de Solo, kruid met oregano ,voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat een tiental minuutjes sudderen.
  5. Kook intussen de melk en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe.
  6. Klop er de ricotta onder.
  7. Meng de aubergine met het gehakt en voeg 1 geperst teentje knoflook en het blokje Knorr toe.
  8. Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°.
Solo
Meer inspiratie

GrieksVleesHoofdgerecht