Hartverwarmende herfstschotel met prei, gehakt en kerrie

13 50 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 150 ml kookroom
  • 1 hand gruyere
  • peper en zout
  • 1 tl harissa ( optioneel)
  • 500 gr prei tweemaal in de lengte gesneden en in stukjes
  • puree zelfgemaakt
  • 1 volle el kerriepoeder
  • 2-3 el paneermeel
  • bakspray
  1. Mijn oven, mijn vriend. Ja, ik maak graag ovenschotels zeker nu het frisse herfstweer er weer aankomt. In de ochtend even bereiden en dan.... hup die oven in en geen omkijken meer naar. (Mits de juiste tijd en temperatuur is ingesteld natuurlijk)
  2. Bak het gehakt zonder toevoeging van vetstof rul en gaar. haal uit de pan en zet opzij. Bak de gesnipperde ui en knoflook in dezelfde wok in het aan hangende vet. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg een weinig vetstof toe en roerbak de prei met de kerrie in circa 10 minuten bijna gaar. Voeg dan de room, het gehakt en de ui en knoflook en de harissa toe en laat alles op een zacht vuurtje garen. Proef en voeg zo nodig peper en zout toe.
  4. Ondertussen zijn ook je aardappelen gaar om de puree te maken volgens eigen recept.
  5. Vet een ovenschotel in en stort het vlees-groentemengsel in de ovenschotel. bedekt het geheel met de puree en strooi er de gruyère en het paneermeel over. Spray er wat bak spray over of leg her en der een klein klontje boter.
  6. Zet 15- 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Love to Cook