Hartige vegetarische tomatentaart met courgette en mozzarella

11 35 4 5
Aantal personen:
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 4 el rode pesto kant en klaar uit potje
  • 6 rijpe (tros) tomaten in dunne plakken
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 2 bol mozzarella
  • 2 el pijnboompitten
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • olie om te besprenkelen( peper en zout)
  1. Extra: rechthoekige bakplaat (ca. 35 x 40 cm), ingevet.
  2. Aan de slag!
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Leg de plakjes deeg op een bakplaat en druk de naden goed aan.
  5. Bestrijk de deegbodem met de rode pesto.
  6. Verdeel de plakjes tomaat en courgette dakpansgewijs over het deeg.
  7. Leg er de plakjes mozzarella op en strooi er de pijnboompitten en olijven over.
  8. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over.
  9. Schuif de taart in de oven en bak hem in ca. 20 minuten gaar en goud bruin.
  10. Verdeel er de basilicum over.
  11. Bereidingstijd: 35 minuten, inclusief bakken.
Love to Cook