Hartige tomatentaart met amandelen en bietjessalade met balsamico

21 60 Lage moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 2 kleine preien
  • 1.5 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar
  • 6 el geschaafde amandelen
  • 6 eieren
  • 1 pot (500 g) Bertolli Pastasaus Pecorino
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 gekookte, geschilde rode bietjes
  • 6 el Bertolli Extra vergine olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper, zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm (ca. 24 cm Ø) in met ½ el Bertolli Vloeibaar en bedek de vorm met het deeg.
  2. Was en snijd de prei in smalle ringen. Houd een lepel prei apart. Bak de rest 4 min. in 1 el Bertolli Vloeibaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  3. Klop de eieren los in een grote schaal en meng met de prei, de saus, de helft van de kaas en de amandelen. Schep het mengsel in de beklede bakvorm en bestrooi met de rest van de kaas. Laat de taart in de hete oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden. Snijd ondertussen de bietjes in kleine partjes.
  4. Meng de achtergehouden prei met de olijfolie, de balsamicoazijn, wat (versgemalen) zwarte peper en wat zout. Snijd de hartige taart aan tafel in punten. Serveer de salade erbij.
Solo