Hartige taartjes met geitenkaas

18 30 4 5
Aantal personen:
  • 5 eieren
  • 3 el melk
  • 10-15 verse basilicumblaadjes in stukjes gescheurd
  • 3 zongedroogde tomaatjes zonder olie. Droogdeppen met keukenpapier
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 6 cherrytomaatjes
  • zout en peper
  • beetje boter om in te vetten
  • 6 velletjes bladerdeeg voor hartige taart( supermarkt)
  1. Schattig zijn ze hè, deze quiches in mini-formaat? Lekker en origineel als voorgerechtje met een kleine salade, of als tussendoortje, of als borrelhapje, of als onderdeel van een high tea… En zó makkelijk te maken. Echt waar. En de volgende dag, gewoon koud, ook nog heerlijk. Ik ga ze vaker maken! Jij vast ook als je ze eenmaal hebt geprobeerd.
  2. Zet voor het gemak even alles klaar wat je nodig hebt.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  4. Klop de eieren los met de melk, basilicum en zongedroogde tomaatjes.
  5. Verkruimel de geitenkaas erboven en roer door met een houten lepel of spatel.TIP: Als je geen liefhebber bent van geitenkaas , kun je ook geraspte kaas naar eigen smaak nemen.
  6. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
  7. Laat de zes velletjes bladerdeeg ontdooien en steek er met een kookring of iets cirkelvormigs rondjes uit. De rondjes mogen zo’n 10 centimeter doorsnede hebben.
  8. Vet een muffinblik of silliconen muffinvorm van zes holtes licht in met boter.
  9. Duw de bladerdeegrondjes zachtjes in de holtes.
  10. Het randje dat er bovenuit komt, duw je een beetje dubbel zodat er een gezellig, dik randje ontstaat.
  11. Het maakt niks uit als het bladerdeeg langer is dan dat de kuiltjes diep zijn. Je vouwt de randjes gewoon een beetje dubbel.
  12. Giet het ei-bladerdeeg mengsel in de bladerdeegbakjes. Niet helemaal tot bovenaan, tot net onder de rand, het rijst nog wat in de oven.
  13. Plons in ieder bakje een cherrytomaatje.
  14. Zet de muffinvorm op een rooster voor ca 20 minuten in de oven, misschien iets langer. Houd ze goed in de gaten, de hartige taartjes zijn klaar als de randjes goudbruin zijn. Laat ze een beetje afkoelen en wip uit de vorm.
  15. Zowel koud als lauwwarm hartstikke lekker! Wedden dat deze schatjes in no time op zijn?
  16. Hap, slik, weg! Perfecte één-persoonsporties dus.
Love to Cook