Hartige taart met vlees

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr kalfsvlees
  • 250 gr varkensvlees
  • 150 gr spek
  • 4 plakken gekookte ham
  • 50 gr boter
  • 200 gr slagroom
  • 3 eieren
  • 2 rollen bladerdeeg (bodem en deksel)
  • peper en zout
  • 4 teentje knoflook
  • 4 sjalotjes
  • 1/2 fles witte wijn
  • bieslook (vers of diepvries)
  • dragon (vers of diepvries)
  • peterselie (vers of diepvries)
  1. De dag ervoor:
  2. snij het vlees in kleine stukjes en marineer ongeveer 24h in een mengsel van witte wijn met fijngesnipperde kruiden, fijngesneden sjalotjes en knoflook, zout en peper.
  3. De dag zelf:
  4. braad het vlees kort aan in hete boter.
  5. Bekleed een beboterde taartvorm met 1 rol bladerdeeg (of laat het bakpapier aan het deeg en leg het zo in de taartvorm).
  6. Schep het gebakken vlees in de taartvorm.
  7. Klop de slagroom los met 2 eieren en giet over het vlees.
  8. Maak met de 2de rol deeg een deksel op de taart en druk de randen goed aan. Maak in het midden een schoorsteentje.
  9. Bestrijk het deegdeksel met de resterende opgeklopte ei.
  10. Zet de taart 1u30 in een voorverwarmde over (180°).
  11. Tip: kleurt de taart te snel: leg er dan aluminium folie op en verlaag de temperatuur naar 170°
Ikkie