Hartige rosbiefrollade

4 45 2 5
Aantal personen:
  • 800 gr aardappels
  • 1 savooikool
  • 2 uien
  • 2 augurken
  • 3-4 el mosterd
  • 8 plakken rosbief (ca 75 gr per plak)
  • 2 el boter
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • zout en peper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2-3 el olie
  • 5-8 el slagroom
  • 1-2 el allesbinder
  1. - schil de aardappelen, spoel ze en kook ze gaar
  2. - maak de savooikool schoon, snijd hem in vieren, spoel de kool goed en snijd hem in dunne reepjes
  3. - pel en snipper de uien
  4. - snijd de augurken fijn
  5. - roer de helft van de ui, de augurken en de mosterd door elkaar
  6. - dep de plakken rosbief droog en smeer ze dun in met het mosterdmengsel
  7. - rol de plakken op en omwikkel elk rolletje met een plakje ontbijtspek
  8. - smelt 1 el boter in een pan, fruit hierin de rest van de uisnippers
  9. - smoor de savooikool kort mee, breng op smaak met peper en zout en giet er ca 125 ml water gij
  10. - laat de kool ca 15 min stoven met het deksel op de pan
  11. - giet intussen de aardappels af en laat ze schrikken onder de koude kraan
  12. - bak de aardappels in 1 el boter op middelhoog vuur goudbruin en draai ze tijdens het bakken regelmatig om
  13. - breng op smaak met peper en zout en tijm toe
  14. - verhit de olie, braad de rosbiefrolletjes daarin rondom aan , op hoog vuur
  15. - bestrooi met een klein beetje peper en zout
  16. - blus de rolletjes af met ca 200ml water, voeg de slagroom toe en breng het geheel aan de kook
  17. - smoor de rosbiefrolletjes ca 5 min op middelhoog vuur met het deksel op de pan
  18. - roer de allesbinder door de rolladefond, breng deze nog een keer kort aan de kook en breng hem op smaak met peper en zout
  19. Dien de rosbiefrollade op met de savooikool en de gebakken aardappels.
Lydievr