Hartige pompoenpitbroodjes

1 90 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr All-in Pompoenpit (AVEVE)
  • 280 ml water
  • 150 gr kaas (belegen Gouda)
  • 150 gr rode paprika
  1. - Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een kneedmachine, een broodmachine of met de hand.
  2. - Bedek het deeg met plastic en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. - Snij de kaas en de paprika in kleine blokjes.
  4. - Druk het deeg met de handen plat in de vorm van een rechthoek en rol het verder uit tot een plak van 30 bij 60 cm.
  5. - Verdeel de stukjes kaas en paprika over de deegplak, maar laat een strook van 1,5 cm vrij aan de rand van één van de lange zijden. Strijk deze strook in met losgeklopt ei of water.
  6. - Rol de deegplak op naar de ingestreken rand toe, zodat je een cilinder van 60 cm krijgt. Het ei of water zorgt ervoor dat de rand niet loskomt tijdens het bakken.
  7. - Snij de rol in 3 stukken van 20 cm. Rol de 3 stukken een beetje langer met de handen. Snij ze in 6 schijfjes van ongeveer 3 cm. Snij elk schijfje nog eens in, maar slechts voor 2/3, niet volledig door. Draai beide delen van elkaar weg als een waaier en leg het deegstukje zo op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk alle deegstukjes een beetje plat en laat nog even rijzen, bedekt met plastic.
  8. - Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  9. Opmerking:
  10. - 15' bakken, dan zijn de broodjes wat zachter.
  11. - 20' bakken, dan zijn de broodjes wat harder.
  12. - Deeg afdekken met plastic en een handdoek, dan blijft het vocht in het deeg en gaat er geen korst gevormd worden.
  13. (AVEVE bakles)
vaya