Hartige muffins met grijze garnalen

58 35 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 150 g zelfreizend bakmeel
  • 150 ml yoghurt
  • 200 g grijze garnalen
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 25 g fijngeknipt verse bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurtmayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • 75 g rucola
  • zout en versgemalen peper
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Roer het zelfrijzend bakmeel in een kom met de kaas. Breng op smaak met een snuifje zout en peper.
  3. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, de Solo Vloeibaar en bieslook erdoor.
  4. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes.
  5. Bak de muffins gedurende 15-20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
  6. Klop het citroensap met mayonaise, basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep er de garnalen door.
  7. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins.

geraldinem