Hartige Kaasvlinders van bladerdeeg

24 15 4 5
Aantal personen:
  • 1/2 pakje bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • geraspte emmentaler of belegen kaas
  • peper en zout
  • bloem om te bestuiven
  1. Voor ongeveer 15 kaasvlinders.
  2. Bestuif je aanrecht met bloem.
  3. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek.
  4. De lengte moet ongeveer 35 cm zijn en een dikte hebben van ca.2-3 mm.
  5. Houd de breedte van de plakjes bladerdeeg aan.
  6. Strooi kaas over het bladerdeeg.
  7. Rol nu het bladerdeeg aan een kant tot het midden op.
  8. Rol dan de andere zijde tot het midden er strak tegen aan zit en 1 grote lange vlinder ontstaat.
  9. Smeer het losgeklopte ei tussen de 2 rollen.
  10. Zo blijven ze tegen elkaar geplakt.
  11. Leg de rol voor je ze gaat snijden in kleinere plakken ca.30 min in de koelkast om te rusten en op te stijven.
  12. Snijd er dan plakjes van ca.1 cm dikte van.
  13. Smeer dan ei over de kaasvlinders.
  14. Strooi er peper en zout over.
  15. Bak in 10-15 min goudbruin op 200 graden.
  16. Serveertips
  17. Je kunt de kaasvlinders ook maken met pesto of zongedroogde tomaatjes ertussen.
Love to Cook