Hartige hartgebakjes met gegrilde groenten en grote garnalen

2 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 klein blikje croissantdeeg (240 g)
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 2 kleine uitjes
  • 200 g grote gepelde garnalen (vers of diepvries)
  • 1 el Solo Vloeibare margarine
  • 2 el Bertolli mayonaise
  • 0.5 el citroensap
  • 25 g rucola
  • vers gemalen peper
  • grof zout
  • Extra:
  • met bakpapier beklede bakplaat
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de deegrol uit het blik en rol het niet af. Halveer de rol croissantdeeg. Zet de stukken deeg een stukje van elkaar af op het aanrecht en rol ze uit tot plakken van ca. 18 cm. Snijd ze aan de bovenkant een stukje in en vorm er 2 harten van.
  2. Leg de harten op de bakplaat. Snijd de paprika in 6 stukken en de courgette in 12 plakken. Pel de uitjes en ze snijd ze in plakken. Bestrijk de groenten en de garnalen met een dun laagje Vloeibare margarine. Bak de croissantharten gaar in de hete oven in ca. 20 minuten. Keer af en toe om.
  3. Grill de groenten om en om 10 minuten in een grillpan of op de grillplaat. Dek ze af om warm te houden en grill vervolgens de grote garnalen om en om gedurende ca. 3 minuten. Meng de mayonaise met het citroensap.
  4. Leg de croissantharten op 2 grote borden. Beleg ze met de rucola, gegrilde groenten en garnalen. Bestrooi met wat peper en zout. Druppel de citroenmayonaise erover.
Solo