Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie

25 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g hutspotgroenten
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 2 groene appels
  • 2 sneetjes brood
  • 300 g rundergehakt
  • kaneel
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 7 -8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroenten 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat heel goed uitlekken.
  2. Hak de peterselie fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd het brood in kleine stukjes.
  3. Meng in een kom het gehakt met de hutspotgroenten, de stukjes appel, de stukjes brood, 0.5 theelepel peper, wat zout, 2 theelepels kaneel en de peterselie. Kneed goed door.
  4. Vet een cakevorm van ca. 1 l in met wat Solo Vloeibaar. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en laat daarbij een deel van het deeg over de vorm hangen. Schep het gehakt-broodmengsel in de vorm en dek de vulling af met het overhangende deeg. Prik er met een puntig mesje 4 grote gaten in zodat ‘stoom’ kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat vloeibare margarine.
  5. Bak de gehakt-worteltjestaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat even rusten in de vorm. Snijd de taart in plakken en verdeel over 4 borden.
Solo