Hartige crumble op Provençaalse wijze

388 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 pakjes geroosterde diepvriesgroenten (2 x 450 g)
  • 50 g versgeraspte parmezaan
  • zout
  • 100 g Solo
  • 150 g meel
  • 1 koffielepel(s) tijm
  • peper
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  1. Laat de groenten volledig ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Verdeel ze over vier aparte ovenbordjes of in één grote schotel.
  3. Kruid lichtjes, indien nodig.
  4. Doe de bloem, de parmezaan en de tijm in een slakom.
  5. Kruid met peper en zout, en voeg de goed gekoelde en in-klontjes-gesneden Solo toe.
  6. Bewerk het geheel met de vingertoppen en verkruimel de mengeling.
  7. Het is niet de bedoeling om een compacte deegbol te verkrijgen, wel grote kruimels.
  8. Verdeel de kruimels over de groenten, bestrooi met de pijnboompitten en laat 25 minuten bakken in een warme oven (voorverwarmd op 180°C).
Solo