Hartige clafoutis van kerstomaatjes, kaas en rode ui

13 70 3 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie + 1 tl om in te vetten
  • 4 rode uien in vieren gesneden
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook gekneusd
  • 500 gr kleine tros kerstomaatjes
  • 4 eieren
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 100 gr patentbloem
  • 125 ml melk
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 gr geraspte Gruyère
  • zout en peper naar smaak
  1. Verwarm de oven op 180°C voor en vet een quichevorm van 25 cm lichtjes in met de theelepel olijfolie.Zet de vorm op een bakplaat.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien, rozemarijn en knoflook 15 minuten op een laag vuur.Roer af en toe en probeer de stukken ui een beetje uit elkaar te halen.Zet de pan van het vuur af en laat het mengsel iets afkoelen. Verdeel de tomaten over de vorm.Verwijder de rozemarijn en de knoflookteen uit de pan met de uien en verdeel de uien gelijkmatig tussen de tomaten.
  3. In een grote kom klop je de eieren, kruiden, bloem, melk, crème fraîche, kaas en het zout en de peper naar smaak.
  4. Giet het beslag over de groente en bak de clafoutis 50 minuten. De clafoutis zakt een beetje in als hij afkoelt.
  5. Serveer heet, met een salade en een glas koude witte wijn.
  6. Gebruik kleine, zoete troskerstomaatjes. Hoe kleiner en zoeter, hoe beter!
  7. Als je de clafoutis uit de oven haalt, zakt hij heel snel in. Dit is normaal en gebeurt bij alle clafoutis recepten.
Love to Cook