Hartige carbonaraquiches met parmezaan

127 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 6 plakken diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 4 eieren
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Carbonara (255 g)
  • 50 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • 12 kerstomaatjes
  • 3 el kappertjes
  • 100 g gemengde sla
  • 6 el Amora Fijne Kruiden vinaigrette
  • Extra: 6 quiche- of taartvormpjes voor één persoon, ingevet en met bloem bestrooid
  1. Bekleed de vormpjes met het deeg, snij de randen bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop in een kom de eieren los en meng goed met de pastasaus. Rasp 3/4 van de kaas erbij en meng goed.
  2. Snij de tomaten in partjes. Hak de kappertjes grof.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Giet het carbonaramengsel in de beklede vormpjes. Zet ze op een rooster en bak de quiches in het midden van de hete oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Haal de gebakjes voorzichtig uit de vormpjes en verdeel ze over een grote schaal of 4 kleine borden. Serveer ze warm of koud.
  5. Meng de sla met de tomaten, kappertjes en 3 eetlepels dressing.
  6. Schep de salade als een mooi bergje in het midden van elk gebakje. Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over en besprenkel met de rest van de dressing.
Solo