Hartig taartje van garnalen, ricotta en broccoli

18 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 dikke winterwortel
  • 500 g broccoliroosjes
  • 1 potje Bertolli Pesto alla Calabrese
  • 500 g grote, gepelde ongekookte garnalen
  • 100 g (half)gedroogde tomaten op olie
  • 200 g ricotta
  • pappardelle met gefrituurde kappertjes*
  • Extra: 4 kookringen (ca. 12 cm Ø) - kunnen ook worden gemaakt van 4x dubbelgevouwen aluminiumfolierepen
  1. Schil en snijd de wortel in dunne plakjes. Zet de wortel op in een laagje koud water met wat zout en kook gedurende 10 minuten. Afgieten.
  2. Kook ondertussen de broccoliroosjes gedurende 6 minuten in kokend water met wat zout. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  3. Meng de broccoli met ricotta en 3/4 van de pesto. Meng de garnalen met de rest van de pesto.
  4. Zet de kookringen op een bakplaat. Bedek de bodem met de plakjes wortel. Verdeel het broccolimengsel er gelijkmatig over en druk het stevig aan. Leg de garnalen erop. Schep er hier en daar nog wat ricotta op.
  5. Verwarm een half uurtje voor het eten de oven voor op 180°C.
  6. Zet de taartjes in de hete oven en bak ze gedurende 15 minuten. Zet de taartjes met behulp van een brede schep op 4 borden. Verwijder de kookring. Schep de pappardelle met gefrituurde kappertjes ernaast.
  7. Pappardelle met gefrituurde kappertjes*: Kook 400 g pappardelle-pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep 3 el kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit vlak voor het eten een laagje (3 cm) milde olijfolie in een steelpannetje en frituur de kappertjes met een paar tegelijk in ca. 30 seconden knapperig. Laat ze op droog keukenpapier uitlekken. Voeg aan de afgegoten pappardelle grof gemalen peper en grof zeezout naar smaak toe. Strooi de kappertjes erover.
Solo