Hartig feestelijk minitaartje

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 125 gr verse roomkaas ( monchou)
  • 50 gr spekjes of hamreepjes of een combinatie hiervan
  • 2 tl kerriepoeder
  • 75 gr gersapte belegen kaas
  • 10 sprietjes bieslook
  • boter om in te vetten
  1. Vormpjes ca 10 cm doorsnede. Zelf gebruik ik een bakplaat met uitsparingen om minipizza's te maken of muffinvorm.
  2. Voorbereiding
  3. Verwarm de oven voor op 200ÂșC of gasovenstand
  4. Leg de roomkaas wat eerder uit de koelkast, zo wordt hij wat zachter en is gemakkelijker te verwerken.
  5. Laat ondertussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
  6. Bereidingswijze
  7. Klop in een kom met een vork het ei los.
  8. Roer er daarna de roomkaas, het spek en de kerriepoeder door.
  9. Vet de vormpjes dun in met de boter.
  10. Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg en druk dit goed aan.
  11. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  12. Verdeel het eimengsel over de vormpjes.
  13. Strooi de geraspte kaas erover.
  14. Knip de bieslook erboven fijn.
  15. Vouw de overblijvende punten van de plakjes bladerdeeg weer naar binnen
  16. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar.
  17. Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen. Maak ze daarna voorzichtig los uit de vormpjes.
  18. Serveertips
  19. Serveer ze (lauw)warm (dan komt de smaak het beste tot zijn recht), maar koud kan natuurlijk ook.
  20. Tip: Heerlijk als aperitiefhapje bij de borrel maar ook geschikt als lunch of voorgerecht.
  21. Als lunch en voorgerecht serveer ik het taartje op een bedje salade,
Love to Cook