Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 500 g rundergehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 5 lasagnevellen
  • 5 blaadjes basilicum
  • 100 g grano padano (kaas), geraspt
  1. In zeer ruime pan water met 2 tl zout aan de kook brengen. Intussen in braadpan olie verhitten. Ui op middelhoog vuur lichtbruin fruiten. Knoflook erbij doen en kort meefruiten. Gehakt aan uimengsel toevoegen en al omscheppend rul bakken.
  2. Tomatenpuree door gehakt roeren en kort meebakken. Inhoud van blik tomatenblokjes erbij schenken, saus op smaak brengen met suiker, zout en peper en saus met deksel op pan 15 min. zachtjes laten sudderen.
  3. Uit elk lasagnevel 2 grote harten snijden. Lasagne-harten een voor een in pan met kokend water laten glijden, water met pollepel blijven roeren, zodat harten niet aan elkaar plakken. Lasagne in 3-4 min. beetgaar koken.
  4. Op elk bord 1 lasagnehart leggen. Tomatensaus erop scheppen en afdekken met rest van lasagne-harten. Gerecht met kaas bestrooien en met basilicum garneren.
sig