hamrolletjes in de oven

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 10 stangen witloof
  • boter
  • bloem
  • melk
  • aardappelen
  • 2 zakjes gemalen kaas
  • peper zout notemuscaat
  • 10 sneden gekookte ham
  1. Maak de witloof schoon en kook gaar in water
  2. Laat de witloof goed uitlekken (kookvocht bewaren)
  3. Maak aardappelpurree (aardappelen-melk-boter-ei-notemuscaat)
  4. Rol de witloofstaafjes in een sneetje ham
  5. Leg de hamrolletjes in een beboterde ovenschaal
  6. Schik er de aardappelpuree naast
  7. Smelt een blanke roux (boter laten smelten, voeg bloem toe tot de boter terug droog is)
  8. Voeg het kookvocht van de witloof en de melk toe (1/2&1/2) en laat koken
  9. Voeg bijna alle kaas toe
  10. Giet deze kaassaus over de hamrolletjes
  11. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas
kruidenspookje